HTML

FEHÉRGYARMAT

Fehérgyarmat. Élhető és szerethető marad-e Szatmár és benne településünk? Rajtunk múlik.

Friss topikok

  • Ferenc Ifj Kocsis: Örülök, hogy találtam blogot Fehérgyarmattal kapcsolatban, van egy mellék szöveg, hogy Szatmár és ... (2019.01.18. 12:45) Udud István: Utcák, terek, intézmények névadói Fehérgyarmaton (Bárdos Lajos)
  • Ferenc Ifj Kocsis: Örülök, hogy találtam blogot Fehérgyarmattal kapcsolatban, van egy mellék szöveg, hogy Szatmár és ... (2019.01.18. 12:19) CSENGERÚJFALU:
  • gersgorin: Tündérem? :) Hát ez kedves :) Igen amúgy, Morvai ügye pont egyenlő súllyal kerül a mérlegbe, mint... (2010.04.17. 16:16) Olvasgatok
  • Artaban: @fórumoskomi: néha dolgoznom is kell, és kevés embernek engedem, hogy ide írjon. Így nem mindig a ... (2010.03.25. 14:50) "Valahol Európában! "- olvasói levél
  • Artaban: Tisztelt sanyi.45! Második hozzászólásodat a már leírt álláspontom miatt nem áll módomban beenged... (2010.02.23. 10:25) Minket is érint

2010.03.06. 18:10 Artaban

Közöttünk a közösségért

 

Udud István tanár urat nem kell a gyarmatiaknak bemutatni, hisz életének 73 évéből 34-et itt élt le. Itt kezdte és fejezte be tanári pályáját. Fehérgyarmati feleségével itt alapított családot, gyermekei az itteni gimnáziumban tanultak.
 
  Magyar- történelem szakos tanár, a Cégénydányádi Általános Iskola igazgatója, a Fehérgyarmati Városi Tanács Művelődésügyi Osztályának vezetője, később általános iskolai szakfelügyelő és könyvtáros volt. Tizenkét éve nyugdíjas.
 
  Tisztelik volt tanítványai, azok szülei, kollégák, barátok, jó ismerősök. Ma is aktív: verset mond, énekel a városi énekkarban. A helyi televízió a közelmúltban több riportot készített vele. 2000-ben városunk önkormányzata „Közszolgálatért” kitüntetésben részesítette. A versmondást gyermekkora óta nagy szenvedéllyel és sikerrel műveli. Több országos vers- és prózamondó verseny győztese. 2002-ben elsőként nyerte el a rangos Mensáros László díjat. Fehérgyarmaton és a környező községekben sok hallgatóját örvendezteti meg ma is irodalmunk remekműveinek és saját verseinek tolmácsolásával. Eddig tizennégy verseskötete és egy helyesírási segédkönyve jelent meg. Több országos és megyei antológia közölte verseit, néhány tankönyvekben is olvasható.
 
  Kiadásra váró Utcák, Terek, intézmények névadói Fehérgyarmaton című könyve ékes bizonyítéka városunkhoz való kötődésének.
 
Köszönjük, hogy bemutathatjuk.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://fehergyarmat.blog.hu/api/trackback/id/tr431814275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása