HTML

FEHÉRGYARMAT

Fehérgyarmat. Élhető és szerethető marad-e Szatmár és benne településünk? Rajtunk múlik.

Friss topikok

  • Ferenc Ifj Kocsis: Örülök, hogy találtam blogot Fehérgyarmattal kapcsolatban, van egy mellék szöveg, hogy Szatmár és ... (2019.01.18. 12:45) Udud István: Utcák, terek, intézmények névadói Fehérgyarmaton (Bárdos Lajos)
  • Ferenc Ifj Kocsis: Örülök, hogy találtam blogot Fehérgyarmattal kapcsolatban, van egy mellék szöveg, hogy Szatmár és ... (2019.01.18. 12:19) CSENGERÚJFALU:
  • gersgorin: Tündérem? :) Hát ez kedves :) Igen amúgy, Morvai ügye pont egyenlő súllyal kerül a mérlegbe, mint... (2010.04.17. 16:16) Olvasgatok
  • Artaban: @fórumoskomi: néha dolgoznom is kell, és kevés embernek engedem, hogy ide írjon. Így nem mindig a ... (2010.03.25. 14:50) "Valahol Európában! "- olvasói levél
  • Artaban: Tisztelt sanyi.45! Második hozzászólásodat a már leírt álláspontom miatt nem áll módomban beenged... (2010.02.23. 10:25) Minket is érint

2010.01.31. 03:28 Artaban

BESZOPTAM

 

Elnézést kérek az olvasótól a szlengből vett alpári címért, de az elején tényleg azt hittem, hogy beszoptam egy zseniális kommunikációs trükköt. Be, mint ahogyan a magyar belpolitikai sajtó és a botcsinálta politikusaink egyaránt. http://artaban.blog.hu/2010/01/29/igy_jacctok_ti_2
Már tudom, hogy nem így történt, de nem biztos, hogy helyes, ha megosztom Önökkel!

 

A történtek miatt kicsit menjünk vissza az időben! Na nem sokat, csak pár napot.
Az Alkotmánybíróság határozata a vagyonadó lakóingatlanokra vonatkozó részét megsemmisítette. Ennek a döntésnek köszönhetően a betervezett és  elmaradt bevétel hiányozni fog a Magyar Köztársaság 2010-es évi költségvetéséből.
 
Pár nappal később a „Fidesz egyik csendes és szimpatikus szakpolitikusa, Mádi László került hirtelen a reflektorfénybe,” (Török Gábor politikai elemző megfogalmazása szerint: http://torokgaborelemez.blog.hu/2010/01/29/47_megint_elhibazza_a_fidesz)
Röviden: a Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezetének rendezvényén kifejtette véleményét: kellő egyeztetés és előkészítés után szerinte mégis bevezethető a későbbiekben az ingatlanadó.
 
Mindannyian tudjuk, ez ellentétes pártjának jelenlegi álláspontjával. Meg is kapta méltó büntetését, amire felhördült az egész ország. Joggal értekeztek hozzáértők, hogy a FIDESZ elindult az önmegverés útján, amiben egyébként is nagy gyakorlata van!
 
Na ekkor ijedtem meg! Rövid ideig azt hittem, ez a lépés tudatos volt a Fidesztől. Tudatosnak gondoltam, hiszen ne felejtsük el, egy olyan pártról és vezérkaráról van szó, akik 8 éve toporognak a hatalom küszöbén. Nem lehetnek ennyire töketlenek, de akkor mi lehetett a céljuk? Mádi László nem tartozik a hőbörgő, mindenkinek neki támadó párttársai közé. Egyébként is szimpatikusan viselkedik a helyzetek többségében.
 
De mi is történt akkor valójában? Ezzel a kirúgással akarta majdani nyíregyházi választói számára rokonszenvessé tenni Mádi Lászlót a pártja?
NEM.
Elszúrták. Nem kicsit! Nagyon!
 
Ennek ellenére egész hétvégén azon törte a fejét a FIDESZ-es agytröszt, hogyan tudják kihúzni a húrokból a fejüket!
 
Jelentem, megtalálták a megoldást!
 
Hol is él Mádi úr?
Nyíregyházán. Egy olyan politikailag nagy jelentőségű megyei jogú városban, ahol az MSZP- s lobbi igen erős. Ahol ostorozzák ugyan az MSZP-s Csabai Lászlóné polgármester asszonyt, de félnek is attól, hogy nem tudják megverni az őszi önkormányzati választásokkor.
 
A kommunikációs stáb a következőket találta ki:
  • belső körökben terjeszteni kell, hogy a fentiekben megfogalmazott magasabb cél, a Nyíregyháza polgármesteri cím elnyerése miatt tudatosan hozták helyzetbe Mádi Lászlót. Mert valljuk meg, minden politikai oldal egyöntetűen hördült fel a történtekre és esett neki a Fidesznek. Ezzel együtt együttérzésükről is biztosították az „áldozatot.”
  • Elérendő cél a politikus helyzetbe hozása mellett: a párton belüli kohézió erősítése, a zseniális vezérlő politikus nimbuszának emelése. Emelése, hisz aki ilyen bölcsen, előrelátóan tud gondolkodni, az méltó arra, hogy ismét egy országot vezessen!
 
Szeretnének fogadni velem, hogy amit a fentiekben leírtam, az igaz-e? Ne tegyék!
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: mszp fidesz alkotmánybíróság költségvetés nyíregyháza ingatlanadó törökgábor vagyonadó mádilászló csabailászlóné önkormányzativálasztás


A bejegyzés trackback címe:

https://fehergyarmat.blog.hu/api/trackback/id/tr811716194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása