HTML

FEHÉRGYARMAT

Fehérgyarmat. Élhető és szerethető marad-e Szatmár és benne településünk? Rajtunk múlik.

Friss topikok

  • Ferenc Ifj Kocsis: Örülök, hogy találtam blogot Fehérgyarmattal kapcsolatban, van egy mellék szöveg, hogy Szatmár és ... (2019.01.18. 12:45) Udud István: Utcák, terek, intézmények névadói Fehérgyarmaton (Bárdos Lajos)
  • Ferenc Ifj Kocsis: Örülök, hogy találtam blogot Fehérgyarmattal kapcsolatban, van egy mellék szöveg, hogy Szatmár és ... (2019.01.18. 12:19) CSENGERÚJFALU:
  • gersgorin: Tündérem? :) Hát ez kedves :) Igen amúgy, Morvai ügye pont egyenlő súllyal kerül a mérlegbe, mint... (2010.04.17. 16:16) Olvasgatok
  • Artaban: @fórumoskomi: néha dolgoznom is kell, és kevés embernek engedem, hogy ide írjon. Így nem mindig a ... (2010.03.25. 14:50) "Valahol Európában! "- olvasói levél
  • Artaban: Tisztelt sanyi.45! Második hozzászólásodat a már leírt álláspontom miatt nem áll módomban beenged... (2010.02.23. 10:25) Minket is érint

2010.01.02. 10:31 Artaban

Eldugott áremelés

 

Az artaban.blog.hu-n leírtam pár kevésbé összeszedett gondolatot az üzemanyagok jövedéki adójának emeléséről, az ebből következő ÁFA összegének növekedéséről. A híradásokból tájékozódhatunk, ez csak a jéghegy csúcsa. Változik sok más terméknek az ára is. Alkohol, dohány, gáz, villany (http://www.penzcentrum.hu/cikk/1021436/1/igy_dragul_matol_a_gaz_es_a_villany_vegso_szamok), februártól a MÁV, BKV, VOLÁN tarifák és autópálya matricadíjak.

 

A tűréshatárt már el sem éri a postai levél- és csomagküldemények feladási árának emelkedése. Lassan már leszoktunk a levelezésről. A postai levél küldésről. Azért érdekességből idemásolom a hír elérhetőségét: http://www.penzcentrum.hu/cikk/1021445/1/ime_a_2010-es_postai_tarifak_eves_szinten_felmilliardos_tobbletkoltseg_a_lakossagnak

 

Miért kap ez a hír tőlem figyelmet? A következő nyilatkozat miatt, amivel az áremelést kommunikálta a cég:

„A postai tarifák növekedése - az átlagos levelezési szokásokat figyelembe véve - éves szinten kevesebb, mint 50 forint többletköltséget jelent a magánszemélyeknek (tízmillió magánszeméllyel számolva ez körülbelül félmilliárd forintos többletkiadást jelent éves szinten a lakosságnak).”

Lenne néhány kérdésem, de értelme nem sok van feltenni őket. A Posta úgyis leszoktat arról, hogy szolgáltatásaikat használjam. Nem kérdezek, hiszen ők teljesen természetesnek tartják, hogy plusz pénzt fizessek azért, hogy leveleimet már másnap megkaphassa a címzett. Azért itt is el van rejtve a kibúvó: azt vállalják, hogy a levelek 93 %-át kézbesítik egy napon belül…..! (de jó, ha én a maradék 7 %-ba kerülök…)

 

A kérésem a következő: a rám eső 50 forintot szíveskedjenek arra felhasználni, hogy lakóhelyünk postahivatala előtt időben eltakarítsák a lehullott nagy mennyiségű havat! Akkor is, ha az volt olyan pofátlan- a hó-, hogy munkaszüneti napon volt képes szakadni. (http://fehergyarmat.blog.hu/2009/12/21/testuleti_ules_es_hohanyas)

 

 

1 komment

Címkék: posta áremelés


A bejegyzés trackback címe:

https://fehergyarmat.blog.hu/api/trackback/id/tr741638833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artaban · http://artaban.blog.hu/ 2010.01.02. 10:41:39

Fontos megjegyeznem, hogy a postai dolgozókkal kapcsolatba kerülve- legyen az ablak mögött ülő vagy kézbesítő- mindig a maximálisan elvárható szolgáltatást kapom!
süti beállítások módosítása